Opskrift:

1 kg lammefilet

2-3 mellemstore løg

1/2 dl limejuice

1/2 dl yoghurt natured

1 knivspids stødt safran opløst i 1/2 dl varmt vand

salt & peber

5-6 tomater

 

Skær kødet i stykker på ca. 5 cm x 3 cm x 1 cm. Riv løgene på den fine side af rivejernet. Kom kødet i et dybt fad, og tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen tomaterne. Bland det hele godt sammen, dæk fadet med stanniol, og sæt det i køleskab i mindst en halv time og gerne op til 48 timer. Rør i marinaden en gang i mellem, så marinaden trænger ind i kødet.

 

Fordel kødstykkerne på spyd, lige mange på hvert, fx 6-7 stk. Brug et spyd eller bagsiden af en kniv til at slå på kødet for at gøre det mørt. Grill kebaben ligeligt på alle sider.

 

Denne kebab serveres med somâgh på, og serveres med persisk ris tjello samt en sauce af smeltet smør med citron.