Denne kebab skal traditionelt tilberedes med 20 uger gamle kyllinger. De fleste slagtekyllinger i Danmark er lidt ældre og vejer ca. 1.100 – 1.200 gram, men det også an.

 

Opskrift:

1 kylling á 1.200 gram eller 800 gram kyllingefilet

2 store løg

1 tsk safran opløst i vand

1 dl frisk presset lime

2 spsk olivenolie

2 spsk yoghurt

2 tsk salt

2 tsk friskkværnet sort peber

olivenolie

10 cherrytomater eller 3-4 store halverede tomater

 

Fjern skindet fra kyllingen, udben den, og skær kyllingen i mindre stykker, fx 3 x 5 cm. Læg stykkerne i en skål. Riv løgene, og kom dem i skålen sammen med de øvrige ingredienser. Dæk skålen til, og lad den stå i køleskabet i mindst 5-6 timer og gerne natten over. Rør lidt rundt i skålen et par gange undervejs.

 

Sæt kyllingestykkerne på spyd, og grill dem på lavt blus, og vend dem jævnligt, så de ikke brænder på. Det er en god idé at have en lille skål med lidt olivenolie til at pensle kebaben med.

 

Sæt tomaterne på spyd og grill dem, så de er færdige samtidigt med kebaben. Spis brød eller persisk ris tjello til.