Opskrift:

olie til stegning

2 løg, hakket

1 tsk gurkemeje

500 gram lammekød i tern

6-7 bladselleristængler

1-2 spsk frisk mynte, evt. tørret

1 lille bundt bredbladet persille, hakket

1 dl lime eller citronsaft

salt & peber

evt. grønt drys

 

Steg løgene gyldne i en gryde. Tilsæt gurkemejen. Kom kødet i, og svits det sammen med løget. Tilsæt salt og peber. Tilsæt ca. 5 dl vand, og lad kødet koge på lavt blus, indtil det er næsten mørt. Rens, og skyl bladsellerien. Skær alle bladene af, på nær de små og lysegrønne. De mørkegrønne blade kan ikke bruges, da de er bitre. Skær stænglerne i 3-4 cm lange stykker, og svits det hele et par minutter. Blad det hele sammen med kødet, og smag til med lime- eller citronsaft, salt og peber. Drys med grønt og servér.

 

Om foråret og sommeren kan retten også laves med rabarber, en variant der er meget populær i Iran. Da rabarber er meget syrlige, behøver man ikke at tilsætte så meget lime eller citron til retten. Det er vigtigt, at både bladselleri og rabarberstykker ikke koger for meget, da de så bliver helt bløde og går i stykker.