Opskrift:

olie til stegning

1 løg, hakket

1 tsk gurkemeje

1 dl gule flækærter

500 gram lammekød i tern

4-5 tørrede limefrugter

2-3 spsk tomatpuré

1/2 tsk kanel

2 store kartofler

salt & peber

 

Svits løget i en gryde, og tilsæt gurkemejen, når løget er gyldent. Tilsæt flækærterne, og steg videre i et minut. Skær kødet i mindre stykker, kom det i gryden, og svits det sammen med løg og flækærterne. Hæld 5-6 dl vand i gryden, og lad kødet koge på lavt blus. Skum overfladen for urenheder. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det småkoge på lavt blus, indtil kødet er mørt.

 

Skræl kartoflerne i aflange, tynde stykker, og steg dem i lidt olie, og servér til gryderetten. Alternativt kan de rå kartofler koges med de sidste 10-15 minutter.