Opskrift:

2 mellemstore auberginer

2 mellemstore squash

1 hakket løg

smør/olie

1 tsk gurkemeje

500 gram lammekød i tern

2 spsk tomatpuré

1 dåse flåede tomater eller 2 store bøftomater

1 citron

salt & peber

 

Skræl auberginerne og squashene. Skær dem i skiver eller på tværs i 4 aflange stykker. Læg dem i en bakke, drys salt på, og lad dem trække i ca. 1/2 time. Løget skrælles og hakkes eller skæres i tynde ringe og svitses i lidt smør og olie i en gryde. Kom gurkemejen i, når løget har taget lidt farve.

 

Tilsæt kødet, og brun det i ca. 5 minutter. Hæld 5-6 dl vand i, og tilføj tomatpuréen, og lad det hele koge videre, indtil det er mørt.

 

Tør salt og væde af auberginerne og squashene, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle, og steg dem gyldne i en dyb pande. Tilsæt herefter det kogte kød. Tilsæt tomaterne og saften af en citron, og lad retten simre på lavt blus. Inden servering smages retten til med salt og peber.

 

Denne ret kan laves udelukkende med squash eller aubergine. Det er strengt taget ikke nødvendigt med begge grøntsager i.

 

Retten kan desuden serveres med tjello, hjemmebagt persisk brød eller salat shirâzi.