Dronning Pourrândokht, der levede under sassanidedynastiet, holdt meget af yoghurt, og derfor tilberedte hendes kok mange forskellige retter med drænet yoghurt og krydderurter eller grøntsager. disse retter blev opkaldt efter hende: Pourrâni og senere Borrâni.

 

500 gram spinat

2 dl. vand

2 fed hvidløg

1 l yoghurt naturel, drænet

salt

peber

1 knivspids stødt safran, opløst i ca. 1/2 dl. varmt vand

 

Rens spinatbladene, og riv dem i mindre stykker. Kom dem i en kasserolle eller gryde og tilsæt 2 dl. vand. Lad spinaten dampe under låg, til den falder sammen. Hæld vandet fra, og lad den dryppe godt af. Hak spinaten en lille smule, og svits den i lidt olie sammen med et par fed hvidløg. Afkøl spinaten, og bland den sammen med yoghurten i en skål. Smag til med salt og peber. Sæt skålen i køleskabet, og lad den stå i mindst et kvarters tid, men gerne længere. Pynt med safranopløsningen, og servér med fladbrød.