Opskrift

1/2 agurk

1 liter yoghurt, evt. drænet i et kaffefilter

1/2 dl tørret eller 2 spsk friskhakket mynte

2-3 fed hvidløg

1 tsk tørret eller 2 spsk friskhakket estragon

salt & peber

 

Til pynt:

2-3 radiser

2-3 friske mynteblade, dild

1/2 dl groft hakkede valnødder

1 dl rosiner

2-3 tørrede rosenblade

 

Skær agurken i små tern. Man kan også bruge et rivejern, men så skal væden dryppe af i et kaffefilter. Kom agurken i en skål, og bland yoghurten og resten af ingredienserne i. Pynt med radiserne skåret i tynde skiver og de øvrige ingredienser. Serveres med fladbrød.

 

Variation: Om sommeren kan retten ændres til en lækker fisk, kold suppe kaldet âb-dugh-khiâr. Det gøres ved at tilføje en håndfuld brødcroutoner, et par isterninger og vand til en passende konsistens. Tilsæt evt. flere rosiner og mere salt.