6 dl hønsebouillon eller bouillonterning opløst i 6 dl vand
2-3 spsk revet gulerod
salt & peber
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
3 dl fløde eller mælk
2 spsk persille, koriander eller anden krydderurt
Skyl bygkornene, og læg dem i blød i et par timer. Kom dem i en gryde med 6 dl hønsebouillon. Bring det i kog, og lad det simre ind, indtil bygkornene er møre. Tilsæt revet gulerod, og smag til med salt og peber, og kog yderligere 5 minutter. Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. Varm igennem, og tilsæt fløden under piskning. Den hvide sauce tilsættes suppen under omrøring. Tilsæt evt. mere mælk eller fløde, hvis suppen er for tyktflydende. Drys med grønt inden servering.
Formålet med altomiran.dk er at holde interesserede danskere og herboende dansk-iranere opdateret med blogindlæg, film- og boganmeldelser, madopskrifter, historier, rejseberetninger, nyheder, billeder og begivenheder fra og om Iran. Holdet bag er taknemmelig for, at du læser netop disse ord. Det må betyde, at du er en nysgerrig sjæl. Vi håber, at du blev/bliver klogere på, hvad Iran er for et land, og at du i fremtiden får lyst til læse med noget oftere. Vi ses!
0 Comments