Opskrift:

1 løg, hakket

olie

500 gram oksekød i et helt stykke, gerne skank, bov, bryst eller tværreb

3 gulerødder

10-15 kogefaste kartofler, fx sorterne asparges eller ditta

2 spsk tomatpuré

500 gram grønne bønner

1 citron

salt & peber

 

Steg løget i olie i en gryde. Kom kødet i, og brun det på alle sider. Tilsæt ca. 5 dl vand og tomatpuréen, og lad kødet koge mørt i 1 1/2 timer under låg. Tilsæt mere vand om nødvendigt. Skær gulerødder og kartofler i grove stykker, og lad dem koge med de sidste 10-15 minutter.

 

Rens bønnerne, og tilsæt dem. Smag til med citronsaft, salt og peber, og kog videre, indtil bønnerne er møre. Servér med ris eller brød.

 

I stedet for oksekød kan man bruge kylling eller lam.