Ghorme er kogt lammekød, og sabzi er krydderurter. I iranske butikker kan man købe en særlig blanding tørrede krydderurter til denne ret, men der kan naturligvis også bruges friske.
Opskrift:
1 dl røde kidney- eller sortøjebønner (blackeyed peas)
150 gram tørrede krydderurter eller 1 bundt bredbladet persille
2 bundter iransk/kinesisk purløg og 1 håndfuld bukkehornsblade
olie/smør
1 løg, hakket
1 tsk gurkemeje
500 gram lammekød i tern
5 dl vand
salt & peber
4 tørrede limefrugter (limu amâni)
2-4 spsk lime- eller citronsaft
Start med at lægge børnene i blød, gerne natten over. De tørrede grøntsager lægges i blød i 10 minutter. Kog bønnerne i letsaltet vand, indtil de er knapt møre. Steg løget i en gryde. Tilsæt gurkemejen, når løget er gyldent. Kom kødet i, og svits det sammen med løget. Kom ca. 5 dl. vand i, og lad kødet koge på lavt blus. Smag til med salt og peber.
0 Comments