Fyldet til denne ret kan bruges i vinblade, udhulede tomater og peberfrugter.
Opskrift:
100 gram tjello (tryk for at se mere)
3 mellemstore løg
3 spsk olie
400 gram hakket oksekød
3 dl vand
1 spsk tomatpuré
salt & peber
250 gram friske krydderurter, fx persille, dild, mynte, estragon, iransk purløg eller forårsløg
500 gram vinblade
1/2 dl limejuice
1 1/2 dl vand
100 gram sukker
1 dl flåede tomater
Forkog risene i letsaltet vand i ca 8 minutter, de skal stadig have lidt bid. Hak løgene fint, og svits dem i olie i en gryde. Kom kødet i, når løgene er gyldne, og sted det i ca. 5 minutter. Tilsæt vand, tomatpuré, salt og peber, og lad det koge, til væden er kogt ind.
Risene dryppes af og tilsættes kødet. Hak krydderurterne fint, og kom dem i gryden. Rør godt rundt, og tag gryden af varmen.
Limejuice, vand, sukker og tomater koges sammen til en sauce, justér sødme og syrlighed efter egen smag.
0 Comments