Fyldet til denne ret kan bruges i vinblade, udhulede tomater og peberfrugter.

 

Opskrift:

100 gram tjello (tryk for at se mere)

3 mellemstore løg

3 spsk olie

400 gram hakket oksekød

3 dl vand

1 spsk tomatpuré

salt & peber

250 gram friske krydderurter, fx persille, dild, mynte, estragon, iransk purløg eller forårsløg

500 gram vinblade

1/2 dl limejuice

1 1/2 dl vand

100 gram sukker

1 dl flåede tomater

 

Forkog risene i letsaltet vand i ca 8 minutter, de skal stadig have lidt bid. Hak løgene fint, og svits dem i olie i en gryde. Kom kødet i, når løgene er gyldne, og sted det i ca. 5 minutter. Tilsæt vand, tomatpuré, salt og peber, og lad det koge, til væden er kogt ind.

 

Risene dryppes af og tilsættes kødet. Hak krydderurterne fint, og kom dem i gryden. Rør godt rundt, og tag gryden af varmen.

 

Limejuice, vand, sukker og tomater koges sammen til en sauce, justér sødme og syrlighed efter egen smag.

 

Vinbladene lægges med undersiden opad. Læg ca. 2 skefulde kødfyld midt på bladet, og fold siderne over fyldet, og rul bladet mod spidsen. Tag evt. 2 blade, hvis nødvendigt og fortsæt med resten af fyldet. Tag en stor gryde, og læg et par vinblade i bunden. Læg rullerne meget tæt på hinanden og evt. i to lag, hvis der ikke er plads i gryden. Hæld ca. 2 dl vand i, og læg en tallerken over rullerne. Bring vandet i kog, skru ned for varmen, og lad det simre i ca. 30 minutter. Fjern tallerkenen, og hæld saucen over rullerne, og lad det simre videre, indtil de skal serveres.