Opskrift:

6-700 gram frisk spinat eller 400 gram frossen

6 æg

1 spsk mle

ca. 30 gram berberis

1/2 tsk safran

1-2 valnøddekerner

salt & peber

olie

 

Skyl den friske spinat, og lad den dryppe af. Damp den i en gryde under låg med det vand, der hænger ved skylningen. Skyl berberissene under koldt vand. Opløs safranen i en lille smule varmt vand. Bland æggene sammen med spinaten i en skål. Hak valnødderne i mindre stykker, og kom dem i. Tilsæt de øvrige ingredienser.

 

Kom olien i en dyb pande. Når olien er varm, hældes blandingen på den. Lad stege langsomt på den ene side. Del den i 4 dele, og vend stykkerne, så de bliver stegt på den anden side.

 

Servér evt. med agurkesalat yoghurt, mâst o khiârr.

 

Udelades valnøddekerner og berberris har man en anden æggekage, der kaldes margessi.