Portion: 6-8 personer

Tid: 1 time og 30 minutter

 

Denne ret er fra det nordlige Iran og smager fantastisk om sommeren sammen med kebab fra grillen eller bare et godt stykke brød eller simpelt ris. Retten er så fyldig, at man skulle tro, at der var kød i, hvorfor den i særlig grad vil være et hit for vegetarer.

 

I denne ret skal auberginerne grilles for at få en perfekt smag. Det har en stor betydning for retten, at auberginerne er grillede, da det giver en virkelig god smag. Hvis det er vinter, og man ikke har mulighed for at bruge grillen, kan man enten vælge at stege auberginerne på panden eller bage dem i ovnen, indtil de er møre.

 

Opskrift:

4 store aburgine

1 bund hvidløg

8 store tomater

4 æg

salt efter smag

 

Start med at pil og skær hvidløgene. Svits dem på en pande med en smule olivenolie. Derefter skær tomaterne i stykker og kom dem på panden. Tomaterne steges, indtil der ikke er mere vand tilbage. Tag så de grillede auberginer og skræl og skær dem i småstykker. Mos det hele på panden, og kog ved svag varme i ca. 45 minutter – eller indtil al vand er fordampet. Smag maden til med salt, og slå æggene ud i retten enten som hele æg i retten, eller bland det sammen.