Portion: 2-3 personer

Tid: 5 minutter

 

En af de mest almindelige forretter i det persiske køkken er en simpel anretning med fetaost, friske krydderurter og valnødder.

 

Opskrift:

1 bundt radiser

1 lille bundt forårsløg

1 lille bundt iransk/kinesisk purløg eller forårsløg

1 lille bundt persille

2 stængler estragon

lidt basilikumblade

3-4 valnødder delt i halve og kvarte

100 gram fetaost

flade arabiske brød

 

Skyl radiser, forårsløg og iranske purløg og skær i grove stykker. Skyl krydderurterne og fjern de grove stængler. Anret på tallerken eller fad med valnødder og fetaost i tern.

 

Retten spises som loghmeh (en bid), dvs. en lille sandwich. Det gør man ved at tage et stykke fladbrød, lægge et udvalg af ingredienserne på og til sidst rulle brødet sammen om fyldet.