Opskrift:

1 dl olie eller 50 gram smør

200 gram hvedemel

200 gram sukker

4 dl vand

1 tsk stødt safran

1 dl rosenvand

skåret pistacienødder og smuttede mandler til pynt

 

Hæld olie eller smør på en pande. Når fedtstoffet er varmt, tilsættes melet under konstant omrøring, så det ikke klumper. Skru ned for varmen, og fortsæt med at røre, indtil massen er blevet mørkebrun. Kom sukkeret i en kasserolle, og hæld vand i, og lad det koge, indtil sukkeret er opløst. Kom rosenvandet og safranen i, og sluk for varmen. Hæld blandingen på den afkølede fedtstofblanding under omrøring. Hvis halvâen er for tynd, kan den koges videre et stykke tid. Halvâ skal ligne mørk karamel og være blød som nougat.

 

Skær halvâen i småstykker, og pynt med skåret pistacienød og smuttede mandler.