Opskrift:

200 gram sukker

3 spsk honning

3-4 spsk olie

1/4 tsk stødt safran opløst i 2 spsk rosenvand

200 gram pistacier og/eller mandler, skåret i halve

 

Hav en skål isvand klar. Hæld sukker, honning og olie på en teflonpande og varm blandingen langsomt op, mens der jævnligt røres i massen indtil sukkeret smelter. Når massen er gylden og tyktflydende, tilsættes nødderne under omrøring. Tilføj safranopløsningen, og lad det koge et par minutter, men hold øje med, at nødderne ikke brænder på.

 

Dryp en teskefuld af massen i skålen med isvand: Hvis det stivner med det samme, så er blandingen færdig. Bred den varme masse ud på et stykke bagepapir, og lad den afkøle. Massen skulle nu gerne være som hård karamel. Bræk eller skær karamellen i passende stykker.