Berberis er en delikatesse med en let syrlig smag. Serveres i eller til ris.

 

1-2 dl berberis

 

Rens berberissene for evt. blade og torne, og læg dem i blød i ca. 1/2 time. Læg dem i en si eller et dørslag, og skyl dem med rindende vand. Følg opskriften på kogning af ris, og kog berberissene med efter forkogning af risene.

 

Variation:

5 spsk smør

2 dl rensede, skyllede og opblødte berberis

1/2 tsk safran

lidt honning

 

Kom smørret i en pande, og svits berberissene. Lige så snart de begynder at svulme op, fjernes panden fra varmen. Stød safranen i en morter, hæld 2 spiseskefulde kogende vand i og rør lidt rundt, indtil safranen er opløst. Tag panden af blusset, og tilsæt blandingen. For at mildne den sure smag kan der tilsættes lidt honning efter smag. Blandes med en lille smule af de kogte ris og bruges til at pynte resten af risene med.