Til denne ret skal der bruges ca. 250 gram krydderurter, en blanding af persille og iransk purløg som den største del af blandingen, tilsat lidt estragon, timian, koriander og 5-6 mynteblade.
Opskrift:
2 dl ris
1 dl flækærter
500 gram hakket oksekød
250 gram krydderurter
salt & peber
3 æg
1 løg i skiver
1 tsk gurkemeje
5-6 dl vand
2 spsk tomatpuré
5-6 dl vand
10 tørrede iranske blommer eller svesker
1-2 spsk olie
Har man ikke mulighed for at bruge friske krydderurter, kan de erstattes af tørrede, fx 1/2 dl estragon, 1/2 dl koriander, 2 dl persille, 2 dl iransk purløg og 1 spsk mynte.
Risene og flækærterne koges hver for sig, men ikke for længe, da de skal koge videre senere. Efter kogning hældes risene og flækærterne i en si til afdrypning. Rør dem sammen med kødet, krydderurterne, salt og peber. Kom æggene i, og rør samtlige ingredienser sammen.
Steg løget i olien i en gryde, og tilsæt gurkemejen, når løget er gyldent. Hæld vandet i, og bring det i kog, skru ned for varmen, og kom tomatpuréen i. Form boller af farsen på størrelse med en tennisbold. Tryk en udstenet blomme eller sveske ind i midten. Kom bollerne forsigtig ned i gryden, og lad den simre i ca. en halv time.
0 Comments