Til denne ret skal der bruges ca. 250 gram krydderurter, en blanding af persille og iransk purløg som den største del af blandingen, tilsat lidt estragon, timian, koriander og 5-6 mynteblade.

 

Opskrift:

2 dl ris

1 dl flækærter

500 gram hakket oksekød

250 gram krydderurter

salt & peber

3 æg

1 løg i skiver

1 tsk gurkemeje

5-6 dl vand

2 spsk tomatpuré

5-6 dl vand

10 tørrede iranske blommer eller svesker

1-2 spsk olie

 

Har man ikke mulighed for at bruge friske krydderurter, kan de erstattes af tørrede, fx 1/2 dl estragon, 1/2 dl koriander, 2 dl persille, 2 dl iransk purløg og 1 spsk mynte.

 

Risene og flækærterne koges hver for sig, men ikke for længe, da de skal koge videre senere. Efter kogning hældes risene og flækærterne i en si til afdrypning. Rør dem sammen med kødet, krydderurterne, salt og peber. Kom æggene i, og rør samtlige ingredienser sammen.

 

Steg løget i olien i en gryde, og tilsæt gurkemejen, når løget er gyldent. Hæld vandet i, og bring det i kog, skru ned for varmen, og kom tomatpuréen i. Form boller af farsen på størrelse med en tennisbold. Tryk en udstenet blomme eller sveske ind i midten. Kom bollerne forsigtig ned i gryden, og lad den simre i ca. en halv time.

 

Retten serveres med flade arabiske brød eller flûte.