Denne ret stammer oprindeligt fra Bakuområdet i Azarbâjdjân. I den oprindelige opskrift bruger man mispelpuré, men da granatæblejuice eller puré også giver den samme pikante smag, kan det uden videre anbefales. Videnskabelige forsøg har vist, at granatæble indeholder naturens stærkeste antioxidanter, og blandt iranere regnes den som en af de frugter, der vokser i Paradiset.

 

Opskrift:

2 foreller

1 tsk salt

1 spsk appelsinskræl, skåret i tynde strimler

lidt vand

1 dl sukker

2-3 spsk limesaft

4 spsk smør/olie

1 løg, skåret i skiver

4 hvidløg, pillet og finthakkede

1 tsk golparr

1/2 tsk friskværnet peber

1 dl bakket valnød

2 1/2 dl granatæblejuice eller 1 dl granatæblepuré

1 spsk sukker eller honning

1/2 tsk safran opløst i 1 dl varmt vand

1/2 dl limejuice

 

Til pynt:

3-4 spsk granatæblekerner

1 nârrendj (pomerans) skåret i skiver