Denne kage stammer oprindelig fra byen Shirâz og er ret populær i den sydlige del af Iran, hvor der dyrkes dadler.

 

Opskrift:

2-300 gram smør

500 gram hvedemel

100 gram flormelis

1 tsk kanel

1/2 tsk stødt kardemomme

10-15 dadler

100 gram valnødder, knuste eller halve

1 æggeblomme

1 spsk sesamfrø og/eller hakkede pistacier

 

Smørret smuldres i melet. Flormelis, kanel og kardemommen blandes i, og dejen æltes sammen. Lad den hvile i en times tid, inden den deles i to dele, rulles ud og lægges i en smurt tærteform eller et fad.

 

Fjern stenene fra dadlerne, og fyld dem med valnød. Læg dem oven på dejen i fadet. Rul resten af dejen ud, så den passer til fadets størrelse. Læg den oven på dadlerne, og pres den til. Dejen pensles med æg. Drys pistacienødder eller sesamfrø på, og bag den i en forvarmet ovn i ca. 30 minutter ved 150 grader.