Opskrift:

4 store løg

2-3 spsk olie

3 fed hvidløg, pillede og knuste

1 tsk gurkemeje

1 dl flækærter

salt & peber

200 gram ris

500 gram hakket oksekød

100 gram tørrede eller 1 kg friske krydderurter til âsh

(fx 600 gram spinat, 200 gram iransk purløg, 150 gram persille og 50 gram friske koriander)

1-2 granatæbler eller 1 1/2 dl granatæblepuré

1-2 spsk golparr

 

Hak 2 løg, og svits dem i en gryde, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt hvidløgene, gurkemejen og flækærterne, og svits det hele videre i et par minutter. Kom ca. 1 liter vand i, og bring det i kog, og lad det simre ved svag varme. Smag til med salt og peber, og lad det simre til flækærterne er møre. Tilsæt risene.

 

Det hakkede kød røres med to revne løg og salt og peber. Lav små kødboller af kødet. Kom dem i gryden, og lad dem koge under svag varme. Tilsæt den finthakkede grønsags/krydderurtblanding, og lad det simre i ca. 30 minutter. Pres granatæblerne, og hæld saften i gryden. Til sidst tilsættes golparr.

 

Garnér med suppetilbehør inden servering.