Ifølge de gamle opskrifter skal kødet hakkes to gange og komme fra lammeskank eller bov. Nogle bruger 1 tsk bagepulver, andre en æggehvide for at få kødet til at sidde fast på spyddet. Under alle omstændigheder er det vigtigt at ælte farsen så meget, at fedtet “kommer til syne”, og med dette menes, at farsen får en lysere eller hvidlig overflade, der skyldes iltning af kødet. Har man ikke mulighed for at grille udendørs, kan man i stedet grille kebaben i ovnen eller på en pande.

 

Opskrift:

500 gram hakket lammekød med maks. 8-10 % fedt

1 stort løg

salt

friskkværnet sort peber

1 spsk somâgh

 

Løget rives på den fine side af rivejernet og blandes med kødet i en skål. Kom salt og peber i og ælt kødet så meget, at det begynder at klistre på hånden. Tag en håndfuld fars på størrelse med en tennisbold, og sæt den på et bredt spyd, så kødet dækker spyddet på begge sider, undtaget de 5-6 cm i enderne. Da farsen er blevet klistret, er det en god idé at have en skål varmt vand ved hånden til at dyppe hånden i.

 

Grill kebaben 3-4 minutter på alle sider. Man plejer at vifte til gløderne de første par minutter for at få maksimal varme for at sikre, at kødet sætter sig fast på spyddet og ikke falder af, men så skal kebaben ellers grilles på lavt blus, så den ikke brænder på.

 

Spises med fladbrød, et drys somâgh og et stænk limejuice eller med tjello og gerne med andre former for kebab.