Skulle man udråbe en iransk nationalret, ville mange iranere mene, at det er âbgusht, en gryderet som spises overalt i Iran og efter nogenlunde samme opskrift.

 

Opskrift:

50 gram flækærter

2-3 mellemstore løg

2-3 spsk olie

750 gram lammeskank eller bov

1 tsk gurkemeje

1 tsk stødt kanel

1 tsk kardemomme

1 tsk spidskommen

1 1/2 l vand

salt & peber

1 spsk tomatpuré

4-5 tørrede lime

5-6 kartofler

4 tomater, pillet og skåret eller en dåse flåede tomater

 

Skyl flækærterne i koldt vand. Lad dem dryppe af. Hak løgene, og svits dem i en gryde med lidt olie, indtil de er gyldne. Kom flækærterne i, og svits dem lidt sammen med løgene. Skru ned for varmen. Skær kødet i stykker, og svits det i gryden. Tilsæt gurkemejen, kanel, kardemomme og spidskommen, og hæld vand i gryden, og smag til med salt og peber. Bring det i kog, og dæmp varmen, og lad det koge under låg. Efter en times tid tilsættes tomatpuréen. Lav et par huller i de tørrede lime, og kom dem i gryden. Skræl kartoflerne, og kom dem i. Kom tomaterne i til sidst, og kog retten færdig, indtil kødet er mørt.