Opskrift:

200 gram majsstivelse (maizena)

1 1/2 liter vand

400 gram sukker

100 gram pistacienødder eller mandler skåret i splitter

1-2 tsk rosenvand

60 gram usaltet smør

5-6 kardemommekapsler

usaltede pistacienødder skåret i splitter eller kokosmel

 

Opløs stivelsen i lidt koldt vand, og sørg for, at der ikke dannes klumper. Kom det i en gryde, og hæld vand i. Rør rundt ved svag varme, indtil det begynder at koge. Tilsæt sukker, nødder, kardemommekapsler og rosenvand. Smelt smørret, og kom det i gryden under omrøring. Blandingen skal være tyk og klistret.

 

Smør et fad (18 cm x 28 cm) let med smør, og hæld blandingen i, og pynt med pistacier eller kokosmel. Lad det afkøle. Konfekten skæres diagonalt i strimler i 2 cm’s bredde, så der dannes en rombeform.

 

Servér i små skåle eller på fad.