Krydderurterne til denne ret kan varieres efter årstid og personlig smag.

 

Opskrift:

1 dl kikærter

1 dl borlottibønner

1 dl røde kidneybønner

2 spsk olie

1 stort løg

1 spsk gurkemeje

1 dl grønne eller brune linser

ca. 3 liter vand

100 gram tørrede eller 1 kg friske krydderurter

(fx 600 gram spinat, 100 gram iransk purløg, 100 gram persille og 100 gram porre)

2 spsk mel opløst i et glas koldt vand

salt & peber

500 gram hvedenudler specielt til âsh,

alternativt kan der bruges vermicelli eller tynd spaghetti

 

Læg kikærter, borlottibønner og kidneybønner i blød natten over. Varm olien i en stor gryde. Svits løget i en stor gryde under omrøring, indtil det er gyldenbrunt. Tilsæt gurkemejen. Hæld 3 liter vand i, og tilsæt de opblødte bønner, linser samt kikærter. Bring det i kog, og lad det simre under låg ved svag varme. Tilsæt spinaten og krydderurterne og derefter mel og vand. Smag til med salt og peber. Når kikærterne er møre tilsættes nudlerne, der koges, så de ligeledes bliver møre.

 

Ved servering pyntes med suppetilbehør: