Bare rolig, der skal ikke slagtes spurve for at tilberede denne ret. Den kaldes spurvehoveder, fordi der er tale om små kødboller på størrelse med et spurvehoved.

 

Opskrift:

olie til stegning

1 stort løg

1 tsk gurkemeje

6-7 dl vand

1/2 kg mellemstore kartofler

500 gram hakket oksekød

2 spsk tomatpuré

salt & peber

 

Varm olien i en gryde. Skær løget i skiver, og svits det, indtil det er gyldenbrunt. Kom gurkemejen i og rør den sammen med løget. Hæld 6-7 dl vand i, og bring det i kog. Skræl kartoflerne, og skær dem evt. i mindre stykker. Kom kartoflerne i gryden, og lad det koge videre. Lav små kødboller, mindre end en bordtennisbold, og kom dem i. Skru ned for varmen, tilføj tomatpuréen, og lad retten simre svagt, indtil kartoflerne, og kødet er kogt.

 

Servér med persisk ris tjello eller flûte.