I denne opskrift er det vigtigt, at de forskellige ingredienser blandes ligeligt i risene.

 

Opskrift:

tjello (tryk for at læse mere)

500 gram friske surkirsebær eller hele syltede kirsebær

1-2 dl sukker

olie til stegning

250-500 gram hakket oksekød

salt & peber

1 løg, hakket

250-500 gram kylling, lår eller bryst

1 portion tjello (se link)

1-2 mandler, skåret i splitter

1-2 dl rå pistacienødder, groft hakket

1/2 tsk safran opløst i 1 dl varmt vand

1-2 dl smør

 

Hvis man bruger friske surkirsebær, skal stenene fjernes. Kom kirsebærrene i en kasserolle med en anelse vand. Når vandet kommer i kog, tilsættes sukkeret, hvorefter der slukkes for varmen.

 

Tilsæt salt og peber til det hakkede oksekød og form det til små boller. Steg dem i en gryde, og tilsæt halvdelen af løget efter 5 minutter. Tilsæt 1-2 dl vand, og kog videre under låg 5-10 minutter. Steg den anden halvdel af løget i en gryde, og tilsæt kyllingestykkerne.

 

Krydr med salt og peber, tilsæt 1-2 dl vand, og kog videre under låg, til kyllingen er mør. Gem kogelagen. Når kyllingestykkerne er afkølede, pilles kødet af benene.

 

Efter forkogning og afdrypning af risene smeltes halvdelen af smørret, hvorefter der lægges et stykke fladt arabisk brød i bunden af gryden. Fordel samtlige ingredienser ligeligt i lag. Afslut med at dryppe resten af smørret over risene, og kog videre som anvist i tjello.

 

Serveres på et stort fad og pyntes evt. med safranris.